Ο υπνόσακος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να σκεπάσετε το μωρό σας. Εξασφαλίζει μια σταθερή θερμοκρασία του σώματός του, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα το μωρό να κρυώσει ή να υπερθερμανθεί. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος σε έναν υπνόσακο ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο του SIDS.

- Οι υπνόσακοι πρέπει να είναι χωρίς μανίκια. Τα μωρά δεν έχουν θερμορύθμιση του σώματος και ψύχονται μέσα από τα χέρια και το κεφάλι. Έτσι, τα ανοίγματα στα μανίκια βοηθούν στον καλό εξαερισμό του σώματος
-Η σωστή επιλογή της θερμικής βαθμίδας (πάχος , tog) του υπνόσακου πρέπει να βασίζεται στην θερμοκρασία του δωματίου του μωρού και όχι στην εποχή. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το πως να διαλέξετε την κατάλληλη ΘΕΡΜΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΔΩ.

Όταν συμβουλευτείτε τις οδηγίες, παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι υπαρχουν πολλές πολιτιστικές διαφορές στον τρόπο που οι γονείς μεγαλωνουν τα παιδιά τους σε κάθε χώρα (για παράδειγμα μερικοί προτιμούν χαμηλότερη θερμοκρασία δωματίου από ότι άλλοι). Αν έχετε αμφιβολία συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.                           
Το σωστό μέγεθος του υπνόσακου του παιδιού σας είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του / της. Όταν διαλέγετε το σωστό μέγεθος, παρακαλώ λάβετε υπόψην τον ύψος και το βάρος του παιδιού. Το κεφάλι του μωρού δεν πρέπει να μπορεί να περάσει μέσα από την λαιμόκοψη, για να μην μπορεί να γλιστρήσει μέσα στον υπνόσακο. Ταυτόχρονα η λαιμόκοψη δεν πρέπει να είναι πολύ σφηχτή. Σημαντικό:                                                                                                                       

Παρακαλώ μην αγοράζετε μεγαλύτερο υπνόσακο από αυτό που χρειαζεται με το σκεπτικό να τον χρησιμοποιήσετε περισσότερο καιρό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέριες γαι την επιλογή του σωστού ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΔΩ.        

Γενικές οδηγίες και συμβουλές για ασφαλέστερο ύπνο: Είναι πολύ σημαντικό για το παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι του/της. Αποφύγετε να υπάρχουν στο κρεβάτι λούτρινα παιχνίδια, σκεπάσματα, πετσέτες, μαξιλάρια και άλλα είδους αντικείμενα που δεν επιτρέπουν να ανακυκλώνεται ο αέρας και συσσωρεύουν ζέστη με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την αναπνοή του μωρού. Μία από τις κυριότερες παραμέτρους για ασφαλέστερο ύπνο είναι  η στάση στην οποία κοιμάτι το μωρό. Τοποθετήστε το παιδί σας έτσι ώστε να κοιμάται ανάσκελα. Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας όταν τα μωρά κοιμούνται μπρούμητα. Μην κοιμάστε μαζί με το παιδί στο κρεβάτι σας. Υπάρχουν κίνδυνοι όπως συσσώρευση θερμότητας, ασφυξίας κ.α.   

  Υπάρχουν πολλές επιλογές για να είναι το παιδί σας ασφαλές και κοντά σας κατά την διάρκεια της νύχτας όπως το να κοιμάται στην κούνια του ή στο παιδικό του κρεβατάκι. Ο ύπνος μαζί με το νεογέννητο σας στο ίδιο κρεβάτι αυξάνει τον κίνδυνο ασφυξίας. Αν το παιδί σας (12 μηνών και άνω) δεν έχει συνηθίσει να κοιμάται σε υπνόσακο και δυσκολεύεται, δοκιμάστε έναν υπνόσακο με πόδια.Οι υπνοσακοί μας είναι πολύ βολικοί και άνετοι για μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, συνεχώς στριφογυρίζουν στον ύπνο τους ή ξεσκεπάζονται. Ο υπνόσακος θα διατηρήσει την σωστή θερμοκρασία για το παιδι σας και θα του παρέχει ελευθερία κινήσεων.
Οι υπνόσακοι μας με πόδια  μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σαν κανονικοί υπνόσακοι αν γυρίστε τις καλτσες προς τα μέσα.                                              Οι υπνόσακοι με πόδια έχουν ενσωματωμένες κάλτσες για να είναι τα πόδια του παιδιού σας ζεστά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Product added to wishlist

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει μια καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.